info@huizeninfo.nl

hypotheek

Hypotheek

Een hypotheek bestaat meestal uit 3 onderdelen:

  • Lening
  • Aflossing
  • Verzekering

De lening is het bedrag dat je leent van de bank om het huis te kopen. Over die lening betaal je rente terug aan de bank; de hypotheekrente. Je betaalt rente tot je de lening heb terug betaald aan de bank.

De aflossing is de terugbetaling van de lening aan de bank. Hiervan bestaan verschillende vormen. Je heb 2 hypotheekvormen, en bij beiden moet je elke maand een deel van je lening aflossen. Deze aflossing wordt elke maand van je rekening afgeschreven.

Ook van de verzekeringen die je afsluit bij je hypotheek heb je verschillende vormen;

  • Levensverzekering
  • Woonlastenverzekering

De levensverzekering geeft uitkering bij het overlijden. Met een woonlastenverzekering kan je het risico van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid verzekeren. Een woonlastenverzekering s niet verplicht, een levensverzekering is daarentegen meestal wel verplicht. Het hangt van je persoonlijke situatie of deze verzekeringen verplicht zijn en voor welk bedrag je je het beste kan verzekeren.