info@huizeninfo.nl

tuinen

Tuinen

Voor een mooie tuin zijn er onwijs veel opties. Dit ligt natuurlijk ook heel erg aan het formaat van je tuin, maar ook van een kleine tuin kan je een hele mooie en aangename plek maken.

Bij een kleine tuin moet je wel oppassen dat je je tuin niet helemaal volpropt. Problemen die je vaak heb met wat kleinere tuinen zijn de inkijk en de schaduw. Wat je hiertegen kan doen is bijvoorbeeld een pergola met een klimplant plaatsen.

Waar mensen meestal niet echt rekening mee houden, is dat de voortuin een echte eye catcher is. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat lang niet iedereen er zin in heeft om de voortuin grondig te gaan onderhouden. In dat geval is het van belang dat je je voortuin alleen voldoende bijhoud.

Heb je nou geen groene vingers of niet veel tijd ? Kies dan voor een tuin die weinig onderhoud nodig heeft. Kies voor planten die je weinig hoeft te snoeien en kies voor bodemdekkers (planten die op de bodem liggen). Ook is het verstandig om boomschors tussen de planten te strooien om de groei van het onkruid tegen te gaan.