info@huizeninfo.nl

Help! Het toilet spoelt niet door

Het overkomt ons allemaal wel een keer in ons leven: het toilet dat niet doorspoelt. Paniek natuurlijk! Maar dat is helemaal niet nodig. Met wat simpele trucjes kun jij ervoor zorgen dat je gewoon weer door kunt spoelen. En mocht het niet lukken? Dan kun je natuurlijk altijd Ontstoppingsdienst Almere bellen.

Voordat je begint

Leg voor de zekerheid papieren keukendoeken of kranten op de grond, dit beschermt tegen de ergste overstroming en maakt het makkelijk om schoon te maken. Houd de deur ook open zodat eventuele stank of chemische dampen van ontstoppingsmiddelen snel kunnen ontsnappen.

Afwasmiddel en heet water

Doe een paar kneepjes afwasmiddel in de wc half. Giet dan een emmer heet water van een meter hoogte in de wc. Het water moet heet zijn, maar niet kokend heet, om het porselein van de pot niet te beschadigen. Door van een hoogte te gieten, voeg je extra druk toe aan het water. Het afwasmiddel kan stoffen zoals vet oplossen waardoor de verstopping makkelijker wegspoelt. Laat het water en afwasmiddel vijf minuten inwerken. De combinatie van heet water en afwasmiddel maakt de verstopping vaak los genoeg om vrij te komen. Spoel hierna door.

Kleerhanger methode

Gebruik een metalen kleerhanger als de verstopping niet te diep is en de ontstopper niet werkt. Trek eerst de kleerhanger los, en wikkel een punt in een doek, zodat je de wc pot niet beschadigd. Probeer met de kleerhanger de verstopping eruit te vissen of voorzichtig af te breken. Dit doe je door te duwen en te draaien.

Gebruik een ontstopper

Spoel de ontstopper voor gebruik af onder heet water. Het rubber wordt dan zacht en sluit beter af. Let erop dat de ontstopper volledig afsluit. Als dat niet zo is, dan kun je het uiteinde omwikkelen met een oude doek. Plaats de ontstopper in het water in de wc hals en druk hem stevig en langzaam aan. Als er niet genoeg water is om de plopper in onder te dompelen, voeg dan wat water toe. Trek snel aan de plopper om een zuigende kracht te creëren, en druk hem in om de druk te vergroten. Druk echter niet te hard, hierdoor kun je de verstopping dieper en vaster duwen. De zuigende kracht is het belangrijkst, dus focus je op de trekkende beweging. Blijf dit proces herhalen tot elk stukje verstopping weggespoeld is.

Ontstoppingsdienst Almere bellen

Zijn bovenstaande trucjes niet goed uitgepakt of wil je liever niet zelf aan de slag gaan? Dan kan je natuurlijk Ontstoppingsdienst Almere bellen. De professionals van deze dienst weten als geen ander hoe hardnekkig een verstopping kan zijn en helpt je er graag vanaf. Wacht dus niet te lang!