info@huizeninfo.nl

Aannemers

Wat is een aannemer?

Een aannemer is iemand die ervoor moet zorgen dat de ideeën van de architect gerealiseerd kunnen worden. De aannemer coördineert het volledige project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alles op de juiste momenten wordt uitgevoerd.

Samenwerking met anderen

Dus de aannemer samenwerkt met bijvoorbeeld een elektricien, metselaars en loodgieters. De aannemer heeft dus veel verschillende taken die hij moet voltooien en rekening mee moet houden. Hieronder een kleine opsomming van alle taken van de aannemer

Tijdens het voorbereiden

Tijdens het voorbereiden moet de aannemer onder anderen het project analyseren. Ook maakt hij een offerte voor alle kosten die gemaakt gaan worden door het maken van het project. Van deze offerte mag hij niet meer dan 10% afwijken zonder dat tijdig met jou te hebben besproken.

De bouw

Tijdens de bouw moet de aannemer alle partijen coördineren bij wat ze moeten doen. Bijvoorbeeld iedereen controleren met op tijd komen en dat de benodigde materialen allemaal aanwezig zijn. Daarnaast is de aannemer ook het aanspreekpunt bij eventuele problemen tijdens het bouwen zoals bijvoorbeeld gevaarlijke situaties of andere risico’s.

Resultaat

Na het bouwen zal de aannemer samen met de architect alle constructies controleren en kijken of alles goed is afgerond. Dit is het laatste moment dat er eventuele fouten gecorrigeerd kunnen worden. Daarna zal de aannemer aan je vragen of je tevreden bent met het resultaat.

Facturatie

En tot slot zal je samen met de aannemer spreken over de facturatie en hoeveel het complete project je uiteindelijk gaat kosten. Ook wordt er besproken of je het volledige bedrag in een keer wil betalen of dat je liever het bedrag in termijnen overmaakt. Als je uiteindelijk akkoord bent gegaan met de eindfactuur is de samenwerking afgerond