info@huizeninfo.nl

Huis kopen

Je gaat verhuizen of je eerste huis kopen. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk ?

Maak voor jezelf een wensenlijstje. Wat moet je huis sowieso hebben en wat vind je nou een echte afknapper bij het zoeken naar een nieuw huis? Heeft het huis wel de gewenste oppervlakte en genoeg kamers ?

Vooruit kijken

Ook is het belangrijk om vooruit te kijken bij het kopen van een huis. Ga je met je vriend of vriendin samenwonen en heb je plannen om het gezin uit te gaan breiden ? Houd met dat soort dingen rekening bij het uitkiezen van een huis.

Budget

Kijk ook voor jezelf hoeveel je te besteden hebt. De kans is er natuurlijk dat je een huis ziet en dat het huis al je verwachtingen overtreft en dat het het huis van je dromen lijkt te zijn, maar het achteraf financieel totaal niet haalblaar blijkt te zijn. Bespaar jezelf de moeite en check de actuele huizenprijzen goed.

Let op verkooptrucs!

Tot slot een heel zweverig advies. Heel belangrijk is dat je je niet af laat leiden door alle verkooptrucs. Het is het belangrijkste dat je het huis echt voelt. Het gaat om het gevoel dat je krijgt op het moment dat je het huis binnenstapt. Klinkt zoals gezegd erg zweverig, maar een huis koop je voor het grootste deel op je onderbuikgevoel.