info@huizeninfo.nl

Huis verkopen

huis verkopen

Je gaat je huis verkopen. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Waar begin je mee?

Eerst bepaal je de juiste actuele prijs. Wat is mijn huis nou echt waard? Deze schattingen worden vaak gedaan door makelaars. Daarnaast kan je de juiste vraagprijs gaan bepalen.

Meestal worden huizen verkocht voor 8% minder verkocht dan de actuele vraagprijs. Handig is om bij het verkopen van je huis in de schoenen van de geïnteresseerde klant gaat staan. Is mijn vraagprijs realistisch voor potentiële kopers en zou ik dat geld voor dit huis willen betalen?

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je woning er netjes en neutraal uitziet. De kans dat de kijker dezelfde smaak heeft als jij is erg klein. Zorg er daarom voor dat dingen die jijzelf erg mooi vind, worden vervangen door neutrale dingen die iedereen over het algemeen wel leuk vind.

Tot slot is het handig om een flexibele makelaar te zoeken die 7 dagen bezichtigingen zou kunnen doen. Een makelaar die maar 2 dagen in de week beschikbaar is voor bezichtigingen verkleint de kans dat je huis. verkocht gaat worden.

Ook is het verstandig om de prestaties van de makelaar even te checken. Je wilt natuurlijk wel een makelaar die voorgaande klanten goed heeft geholpen en al meerdere huizen heeft verkocht.

Huis kopen in Friesland?
Waardebepaling Enschede